- 2 střední cibule
- 50 g pórku po očištění
- 50 g celeru po očištění
- 75 g slaniny
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml masového vývaru
- 250 g rajčat
- sůl
- pepř
- sušená bazalka
- dobromysl a rozmarýn
- 150 g kysané smetany
- 1 lžíce sekaných čerstvých bylinek
Cibuli oloupeme, celer a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme jej. Rozehřejeme olej a na něm osmahneme cibuli, celer, pórek a česnek. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a vydlabeme je. Dužninu pokrájíme na kostky a spolu s rajským protlakem dáme do polévky. Polévku osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou, dobromyslí a rozmarýnem a 2-3 minuty povaříme. Hotovou polévku rozlijeme do polévkových šálků, na každou porci dáme kysanou smetanu a posypeme čerstvými bylinkami. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?
Přečtěte si článek Rajské mámení.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)
Mě osobně chutná nejvíce tato varianta ttps://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw
https://www.youtube.com/watch?v=W6pUJ1ma6vw