Hledáte kvalitní i esteticky zajímavé kuchyňské vybavení? Sháníte výrobky k přípravě a tepelné úpravě potravin, jakož i k servírování a konzumaci hotových jídel? Pak čtěte dále.
V kuchyni se lze cítit příjemně a uplatnit zde své kreativní schopnosti, nebo se naopak můžete této místnosti vyhýbat a realizovat se jinde. Záleží na mnoha faktorech. Důležité je samotné zařízení kuchyně, v těsném závěsu se nicméně drží její prvotřídní vybavení, bez kterého to zkrátka nejde.
Příprava a tepelná úprava potravin
Příprava pokrmů samozřejmě začíná ještě před samotnou úpravou potravin. Proto jsou důležité vysoce kvalitní nože, s nimiž lze snadno a rychle nakrájet prakticky cokoli. Nože s prvotřídním ocelovým ostřím, nepřilnavým povrchem či stále oblíbenější keramické nože by tedy neměly chybět v žádné kuchyni.
K samotné tepelné úpravě slouží hrnce a pánve. Pokud ovšem chcete ušetřit, ideální volbu představují celé sady nádobí, s nimiž budete mít navíc vždy po ruce tu správnou velikost. Jak známo, výrobky z nerezové oceli vedou velice efektivně teplo, což v oblasti úpravy pokrmů hraje důležitou roli. Vhodnou variantou jsou rovněž tlakové hrnce, které umožňují rychlé vaření a zároveň garantují výraznější chuť.
Náš tip: v současné době jsou kupříkladu dosti populární nože Banquet, stejně jako tlakové hrnce či sady nádobí Banquet. Pokud tedy plánujete rozšířit své kuchyňské vybavení, můžete se nechat inspirovat.
Servírování a konzumace hotových jídel
Jestliže si zakládáte na kultuře stolování, minimálně jedna jídelní sada by Vám v domácnosti neměla chybět. Vybírat lze z mnoha různých tvarů, pestrých i střídmých barev, vzorů, jakož i z více materiálů od keramiky po sklo. O tom se ostatně můžete přesvědčit sama např. v nabídce sad talířů.
V neposlední řadě je třeba investovat do kvalitních příborů. Rovněž v této oblasti přitom existuje pestrá nabídka. Záleží také na tom, zda potřebujete sady příborů ke klasickému stolování, k němuž se hodí spíše výrobky s nerezovou rukojetí, anebo steakové příbory. Ty mají dřevěnou rukojeť a zároveň zubaté ostří pro účinné krájení.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)
K serírování bych možná použil i nějakou středomořskou klasiku ze Španělska nebo Portugalska (viz např ty jejich ručně vyráběné talíře apod věci - http://www.portuguesa.cz/smartblog/7_keramika-z-portugalska-je-to-co-potrebuje-vas)