Story: Mé studentské vegetariánské sklony přiměly o jedné silvestrovské veselici kamarády k podlé fintě a na talíři s topinkou mi přistála "jenom taková zeleninová pomazánka". Zavčas jsem však stačila odhalit pravý tatarák. Tenkrát nemohli tušit, že mě i po mnoha letech přivedou na výborný nápad. Tak tady máte tu zeleninovou pomazánku, přátelé!
na 4 topinky
příprava asi 20 min
300 g oloupané dýně bez semínek
1 malá cibule
2 velké stroužky česneku
4 lžíce kečupu
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička worchesterové omáčky
sůl
pepř
Dýni nakrájejte na kostky a poduste asi 10 minut doměkka se 100 ml vody.Přebytečnou vodu slijte a dýni rozmixujte.
K dýňovému pyré přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, hořčici a worchesterovou omáčku.
Osolte a opepřete dle chuti. Natírejte na topinky.
Dobrou chuť!
Recept převzat z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si dýně", více informací na www.zapalena-kucharka.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)