Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Trenčkot bude opět nejžhavějším trendem podzimu: Které modely stojí za zmínku v roce 2023

Trenčkot bude opět nejžhavějším trendem podzimu: Které modely stojí za zmínku v roce 2023

19.9.2023 - redakce Babinet.cz

Zřejmě nikoho nepřekvapí, že největším trendem podzimu 2023 budou opět nestárnoucí trenčkoty. Jak taky jinak. Jen těžko bychom hledali nějaký kousek, který se k podzimu hodí lépe. Jaké modely budou letos nejvíce in a s čím se budou nosit? 

 foto / Freepik

Maxi trenčkoty až na zem

Zatímco v předchozích letech se nosily spíše kratší trenčkoty ke kolenům, letošku budou dominovat oversized kousky až na zem. Ač by se mohlo zdát, že vám podobný model ubere na ženskosti, opak je pravdou. Velké a dlouhé kabát působí maximálně elegantně, a to nejen ve chvíli, kdy z nich vykukují lodičky do špičky. Obout k nim můžete i tenisky s rovnou podrážkou či nízké kozačky. Pokud si ale nechcete připadat tzv. jako v pytli, můžete si vyhrnout rukávy a poodhalit své štíhlé ruce nebo využít pásek kabátu a zdůraznit siluetu svého těla. 

Luxusní trenčkoty z kůže a koženky

Kromě klasiky v podobě béžové, khaki a hnědé si tento podzim přijdou na své milovnice kůže. Právě kožený trenčkot bude letos tím vůbec nejžhavějším trendem! A nezáleží na tom, zda sáhnete po kratším, delším, volnějším, černém nebo hnědém. Nosit se budou snad všechny střihy i barvy kožených trenčkotů. 

Mnoha ženám připadají kožené trenčkoty příliš výstřední. Jakmile ho ale jednou oblečete, nebudete chtít nosit nic jiného. Kožený trench coat dodá vašemu outfitu luxusní rozměr a hodit se vám bude do práce, do města i na večerní drink. 

Krátké trenčkoty do pasu

Tento trend je sice opakem prvního zmiňovaného, ale nosit se bude skoro stejně tak často. Krátké trenčkoty do pasu se na scéně začaly objevovat již minulý rok a jejich popularita natolik stoupla, že mezi hlavními podzimními trendy letošního roku prostě nesmí chybět. 

Jedná se o ideální kousek do teplejších podzimních dnů. Perfektně kratší trenčkoty v klasické velbloudí nebe béžové barvě vypadají s midi úpletovými šaty, širšími džíny nebo koženými kalhotami. Záleží tedy pouze na vás, jak je budete stylizovat. Tak či tak s nimi chybu určitě neuděláte. 

 

napsala Dana Klementová

Zdroj: https://www.elle.cz/moda/nejvetsi-trend-podzimu-2023-nic-noveho-pod-sluncem-jsou-trenckoty 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz