RECEPT TÝDNE "Švestkové pohankové BIO čtyřhránky"
Těsto: 150 g BIO pohankové mouky, 50 g třtinového cukru, 100-110 g měkkého másla, 2 lžíce studené vody, sůl, troška citronové kůry
Poleva: 250 g švestek, 150 g kysané smetany, 1 vejce, 1 lžička mleté skořice, 50-75 g třtinového cukru
Do mísy vložíme mouku, třtinový cukr, sůl, citronovou kůru, máslo (dle konzistence 100 až 110 gramů) a 2 lžíce vody. Hnětačem nebou rukou vypracujeme drolivé, hrudkovité těsto (drobenku), kterým vysypeme dno vymazané formy. Formu vložíme na střední lištu do trouby, zapneme na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 minut.
Omyté švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Smícháme smetanu, vejce, třtinový cukr (podle chuti 50 g - mírně sladké, 75 g - slaďoučké) a skořici.
Švestky poklademe na těsto (drobenku) a polijeme smetanovou směsí. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut při zapnutém spodním pečení a poté ještě 15 minut se zapnutým spodním i vrchním pečením.
Necháme vychladnout a krájíme na libovolné tvary.
Švestkové čtyřhránky jsme vyrobili z pohankové hladké BIO mouky z produkce e-shopu Biosféra.cz. Tyto sladké kostičky se výborně hodí i jako neobvyklé vánoční cukroví.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)