RECEPT TÝDNE "Ricottový dezert s rebarborou"
Tento dezertíček přišel na svět díky podivné obdobné receptuře uvedené v jednom renomovaném kulinářském časopisu. Předepsané suroviny a jejich množství se mi nepozdávaly, a tak jsem recept mírně upravila a.. ricottový dezert byl na světě.
Dodržení předepsaných surovin a postupu v původním receptu by skutečně vedlo ke zcela jinému (téměř tekutému) výsledku.
Tento jednoduchý a nápaditý dezert se výtečně hodí do nastávajících horkých letních dnů. Pokud nás tedy předpověď počasí nezklame.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
200 g ricotty, 200 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 špalíky rebarbory, 4 vejce, máslo, sůl, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička moučkového cukru
V míste ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte.
Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut.
Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Tip:
Ricotta je italský tvaroh, který se vyrábí ze syrovátky. Z mléčných produktů obsahuje ricotta nejmenší množství tuku. V obchodech se prodává po kelímcích a najdete ji v chladícím boxu mezi sýry.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)