Kuriózní akce se můžete o víkendu zúčastnit na malebném úpatí Bílých Karpat, ve Velké nad Veličkou. Organizátoři zde na sobotu 17. března 2007 chystají už osmý ročník Koštu kysaného zelá, tentokrát za podpory společnosti Hamé a.s.Koštu se můžou zúčastnit všichni ti, kteří mají doma naložené kysané zelí a chtějí jeho kvalitu poměřit s konkurencí. Ani jako návštěvníci nebudete o zážitek ochuzeni. Každý příchozí se automaticky stane porotcem. Hodnotit se bude vzhled, vůně a chuť zelí. Minulý rok se sešlo 95 vzorků, o zelí tedy skutečně nebude nouze. Raritou, která se každým rokem opakuje je kysané zelí z červeného zelí. I letos bude košt doplněn soutěží, tentokrát s tématem "Nejzvláštnější recept z kysaného zelá". Každý zájemce může zaslat vlastní vzorek v balení sklo TO 735 i s receptem na adresu: Jagošova restaurace, Velká nad Veličkou a to do 16. března 22:00 hod. Samotný košt zelí proběhne 17. března od 12:30 v Jagošově restauraci. Po 17. hodině dojde k vyhlášení výsledků, následovat bude volná zábava s tombolou. K tanci a poslechu zahraje Cimbálová muzika Jana Miškeříka. A my přidáváme naši kysanou specialitu:
Košt kysaného zelá
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)