1 kg různých ryb, 2 střední cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Ryby očistíme, dobře vymyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Ryby zbavíme hlav, ploutví, ocásků a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.
Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme velmi zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Kastrolem občas potřeseme, ale polévku zásadně nemícháme.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)