1 cibule, 2 svazky ředkviček s nepoškozenými lístečky, 2 svazečky petrželky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru, muškátový oříšek, 1/8 l smetany ke šlehání, 1 žloutek, 1/8 l bílého vína
Oloupanou cibuli, oprané lístečky z ředkviček a opranou a okapanou petrželku drobně rozsekáme a krátce podusíme na rozpuštěném tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme.
Sejmeme z ohně, přidáme smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a ihned podáváme!
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)