Polévka z červené řepy a Beaujolais
4 středně velké červené řepy, 1/2 malé červené cibule, 1 střední hruška, 1 a 1/2 lžíce rýže, 2 a 1/4 šálku vody, 1/2 lžíce cukru, 1 šálek Beaujolais nouveau, 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžička strouhané citronové kůry, sůl, pepř, kysanou smetanu na ozdobu.
Oloupanou a nakrájenou červenou řepu dejte do hrnce společně s nakrájenou cibulí, oloupanou a pokrájenou hruškou a rýží. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 30 minut, dokud červená řepa nezměkne.
Vmíchejte cukr, ocet a víno. Odstavte z ohně, nechejte chvíli vychladnout a rozmixujte.
Osolte a opepřete a případně polévku propasírujte přes jemné síto. Nakonec přidejte citronovou kůru a podávejte horké nebo i vychlazené ozdobené kopečkem kysané smetany.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)