Babinet.cz  /  Recepty  /  Kittlovské býgle

Kittlovské býgle

28.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/8 másla
  • 1 polévková lžíce droždí
  • švestky nebo jablka
  • mleté lískové oříšky
  • skořice
  • citronová šťáva
  • 1 vejce
  • mandle na zdobení
Z mouky, másla a droždí vypracujeme bochánek, který necháme v teple dobře vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme pruhy asi 15 cm dlouhé a 10 cm široké. Pokryjeme je nadrobno nakrájenými švestkami nebo jablky, posypeme mletými lískovými oříšky, skořicí a zakapeme citronem. Pruhy přeložíme na půl a po obou koncích zahneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme půlkami mandlí. Pečeme ve velmi horké troubě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz