Babinet.cz  /  Recepty  /  Jáhelník se švestkami

Jáhelník se švestkami

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 l mléka
  • 250 g jahel
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 g cukru
  • 2 vejce
  • citronová kůra
  • 30 g cukru
  • 250 g sušených švestek
  • tuk na vymazání
Jáhly třikrát polijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Postavíme na plamen, přidáme trochu soli a svaříme na kaši. Do hotové kaše zamícháme cukr, strouhanou citronovou kůru, tuk, žloutky a z bílků pevný sníh. Nakonec vmícháme sušené, v teplé vodě máčené švestky. Pekáček vymažeme tukem a vyplníme směsí. Pečeme v dobře vyhřáté troubě 3/4 hodiny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz