Babinet.cz  /  Recepty  /  Reveňový /rebarborový/ koláč se sněhem

Reveňový /rebarborový/ koláč se sněhem

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 2 žloutky
  • sůl
Náplň:
  • 1,5 kg reveně
  • 500 g cukru
  • 100 g jemně krájených mandlí
  • 2 bílky
Mouku prosijeme na vál, přisypeme cukr, vanilinový cukr a sůl, přidáme na lístky nakrájené máslo, žloutky a vše zpracujeme na hladké těsto, které uložíme zakryté na 30 minut do chladna. Odpočaté těsto do tenka rozválíme, dáme na tukem potřený plech a v dobře předehřáté troubě 5 minut pečeme. Pak plech vyjmeme z trouby, na těsto rozložíme stejnoměrně očištěnou a na stejné kousky nakrájenou reveň, zasypeme 350 g cukru a koláč vložíme na 20 minut do horké trouby. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a jemně krájené mandle a sněhem potřeme koláč. Dalších 5-8 minut pečeme, až sníh zpevní a zezlátne.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz