Roláda - srnčí hřbet
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 260 g cukru
- 4 žloutky
- 10 lžic oleje
- 8 lžic teplé vody
Celé utřít ve šlehači.
Dále přidat:
- 260 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- sníh ze 4 bílků
Rozdělit těsto na 2 díly, do jednoho přidat kakao. Vymazat a vysypat srnčí hřbety naplnit , 1 hřbet kakaový 1 hřbet světlý, upéct zaráz v troubě. Zkoušet špejlí, když se těsto nelepí, je to hotový.(Nedrncat s těstem, aby se nesrazilo. Opatrně vyklepnout na prkénko z formy.
Náplň: 1/2 l mléka a vanilkový pudink, uvařit, celý máslo a 15 dkg cukru utřít a vmíchat tam po lžičkách vychladlý pudink, nemusí být všechen, poznáš podle toho, aby krém nebyl až moc pudinkový.
Upečený hřbety rozkrájíme na vroubky a střídavě mažeme krémem světlý a tmavý kousky a lepíme k sobě. Uděláme takhle dvě šišky na dýlku stejný jako srnčí hřbet. Potřeme po povrchu zbylým kréme a polejem čokoládovou polevou. Buď kupovanou nebo doma dělanou (100% tuk - Omega, čokoláda na vaření, kolik tuku, tolik čokolády dát do parní lázně a rozpustit, zamíchat, nevařit a polít) nechat ztuhnout a krájet na šikmo. Čím šikmější řez, tím máš vícebarevnou roládu)
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)