Babinet.cz  /  Recepty  /  Roláda - srnčí hřbet

Roláda - srnčí hřbet

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 260 g cukru
  • 4 žloutky
  • 10 lžic oleje
  • 8 lžic teplé vody
Celé utřít ve šlehači. Dále přidat:
  • 260 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sníh ze 4 bílků
Rozdělit těsto na 2 díly, do jednoho přidat kakao. Vymazat a vysypat srnčí hřbety naplnit , 1 hřbet kakaový 1 hřbet světlý, upéct zaráz v troubě. Zkoušet špejlí, když se těsto nelepí, je to hotový.(Nedrncat s těstem, aby se nesrazilo. Opatrně vyklepnout na prkénko z formy. Náplň: 1/2 l mléka a vanilkový pudink, uvařit, celý máslo a 15 dkg cukru utřít a vmíchat tam po lžičkách vychladlý pudink, nemusí být všechen, poznáš podle toho, aby krém nebyl až moc pudinkový. Upečený hřbety rozkrájíme na vroubky a střídavě mažeme krémem světlý a tmavý kousky a lepíme k sobě. Uděláme takhle dvě šišky na dýlku stejný jako srnčí hřbet. Potřeme po povrchu zbylým kréme a polejem čokoládovou polevou. Buď kupovanou nebo doma dělanou (100% tuk - Omega, čokoláda na vaření, kolik tuku, tolik čokolády dát do parní lázně a rozpustit, zamíchat, nevařit a polít) nechat ztuhnout a krájet na šikmo. Čím šikmější řez, tím máš vícebarevnou roládu)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz