Medovník
10.12.2005 - Redakce Babinet
Vaříme:
- 1 vejce
- 150 g cukru krystal (nebo písek)
- 50 g tuku
- 2 lžíce medu
- 5 lžic mléka
- 1 kávová lžička sody
- 450 g hladné mouky
- rum
- čokoládová poleva
Máslový krém:
- 250 g Hery nebo másla (možno i půl na půl)
- 350 g moučkového cukru
- vanilkový cukr
- 1 žloutek
Suroviny vaříme 2 minuty za neustálého míchání - hmota hnědne a karamelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky, kde je hladká mouka - zpracujeme pomocí měchačky a ihned vyklopíme na vál, kde zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hladké mouky v hladké těsto.
Postupně vyválíme 4 tenké placky. Plech musí být vymazaný a předehřátý! Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyndání plechu z trouby ihned hojně pokropíne rumem. Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesuňte na rovnou desku. Takto se upečou všechny 4 placky.
Asi po hodině již lze plnit máslovým krémem ve třech vrstvách.
Krém: vše utřete do pěny a přidejte hustý pudink, vyšlehejte krém a dejte zchladnout. Po naplnění polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Pomocí nože, který vždy nahřejeme teplou vodou krájíme úhledné kousky.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)