Pěna z tuňáka s bazalkou
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutky, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžičky strouhané citronové kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného salátu na ozdobení
Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky.
Tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny.
Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu.
Podáváme ve tvaru nočků, které vykrajujeme navlhčenou lžící. Hodí se k opečeným toastům s máslem, zdobíme listy zeleného salátu.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)