Asi 30 kousků: 250 g medu, 70 g másla, 70 g hnědého cukru, 1 lžička potaše, 1 lžíce vody, 370 až 400 g hladké mouky, 50 g oloupaných mandlí, 1 lžička mleté skořice, špetka hřebíčku, špetka nového koření, špetka kardamomu, 50 g mandlových lupínků
Med, cukr a tuk za stálého míchání rozehřejeme, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout.
Potaš rozpustíme ve vodě a s 370 g mouky dáme k medové hmotě a prohněteme. Můžeme přidat ještě trochu mouky. Přikryté dáme do chladu na 1 hodinu.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a připravíme plech. Vál posypeme mandlovými lupínky. Těsto vyválíme na sílu asi 1 cm a nakrájíme na obdelníky 3x4 cm. Perníky položíme na plech a v troubě pečeme asi 18 minut do zlatohněda.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)