Asi 50 kousků: 270 g moučkového cukru, 3 bílky, 1 lžíce skořice, strouhaná kůra z půlky citronu, 1 lžička citronové šťávy, 50 g kandované citronové kůry, 50 g kandované pomerančové kůry, 270 g mletých mandlí
50 oplatek na pečení o průměru 4 cmMoučkový cukr a bílky dáme do mísy. Ručním mixérem s metlou vyšleháme na nejvyšší stupeň, až vznikne hustá pěna.
Skořici, citronovou kůru a šťávu, kandovanou kůru a mandle vmícháme pečlivě do bílkové hmoty.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Plech vyložíme oplatkami. Na každý oplatek dáme necelou lžíci těsta. Pečeme asi 20 minut.
Těsto můžeme natřít i na velké oplatky a po upečení a vychladnutí pilovým nožem nakrájet.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)