Babinet.cz  /  Recepty  /  Pudink v tmavém župánku

Pudink v tmavém župánku

19.1.2006 - Redakce Babinet
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce práškového cukru
  • 4 lžíce rozinek
  • šálek plnotučného mléka
  • citron
  • máslo na vymaštění
Důkladně rozmícháme mléko, vejce, mouku a lžíci cukru. Do toho vmícháme tři lžíce hrozinek. Formu vymažeme máslem a hojně vysypeme lžící cukru. Vložíme směs a vaříme ji ve vodní lázni asi 1 1/2 hodiny. Mezitím vaříme zbylé hrozinky a cukr v malém množství vody. Když se hrozinky rozvaří na hustou šťávu, ochutíme je citronem a zalijeme jimi hotový pudink.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz