6 hrušek, 120 g cukru, trocha vody, kousek vanilkového lusku, 2 žloutky, 1/2 l mléka, 40 g hladké mouky, 100 g cukru, hrozinky a mandle.
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a dusíme na troše vody zasypané cukrem. Hotové srovnáme do misek a necháme vychladnout.
Krém: do mléka přidáme cukr, vanilku (lusk vanilky podélně rozpůlíme a nožem seškrábneme dřeň) a žloutky. Postavíme na oheň a hned vmícháme mouku. Necháme zhoustnout a pak v kotlíku šleháme do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme předem namočené hrozinky a sekané mandle.
Krémem zalijeme připravené hrušky a podáváme.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)