150 g rajčat 100 g zelených paprik 2 vařená vejce 30 g mladé cibule 200 g vařených zelených fazolek 2 sardelky 50 g tuňáka v oleji 4 lžíce oleje bazalka oregano 1 lžíce octa sůl mletý pepř Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou marinádu nalijeme na salát. Necháme ho v chladničce nejméně 1/2 hodiny rozležet.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)