Jidášův bramborový salát
600 g brambor (nejlépe červených), 150 g nakládané červené řepy (nejlépe kuličky), 25 až 30 g sušené houby Jídášovo ucho (po namočení asi 150 g), 3 vejce, sůl, případně jemně mletý černý pepř
Jídášovo ucho ponořte do studené vody a nechejte 2 až 3 hodiny nasáknout. Brambory omyjte a uvařte nad parou doměkka - asi 30 až 35 minut. Nechte chvíli vychládnout, oloupejte a pokrájejte na proužky.
Mezitím nakrájejte Jídášovo ucho na kousky - odřízněte tvrdší část. Pokrájenou houbu a kuličky či kousky červené řepy přidejte k bramborám.
Vejce uvařte natvrdo, ochlaďte studenou vodou a oloupejte. Dvě vejce pokrájejte a přidejte k bramborovému salátu, jedno vejce si nechte na ozdobu.
Salát osolte a případně opepřete.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)