Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) masové
10.3.2006 - Redakce Babinet
- 1 kg vinných listů
- vývar z masa nebo voda
- 2-3 lžičky citrónové šťávy
- jedlý olej
Náplň:
- 1 kg zadního hovězího nebo jehněčího
- 2 hrníčky rýže
- sůl a pepř
Maso vybereme ne příliš libové nebo přidáme 1-2 čajové lžičky oleje do směsi (náplně). Ostrým nožem uřízneme stonky vinných listů (nevyhazujeme, dáme stranou, budou se hodit později na vyložení dna hrnce). Opatrně vytáhneme každý list a rozprostřeme jej na hladký povrch lesklou stranou dolů. Lžíci nádivky dáme na list ve směru žilek, nádivku vytvarujeme zhruba do tvaru tenké tužky asi 1 cm od kraje listu. Ohneme na konci, potom palcem a ukazováčkem přeložíme uprostřed a srolujeme. Když jsou všechny listy naplněné, naaranžujme je do hrnce přes stonky (které jsme na začátku uřízli), postříkáme malými kapičkami oleje. Podlijeme slanou vodou nebo vývarem a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Když je to hotovo, přidáme citrónovou šťávu, naaranžujeme na servírovací mísu a vyhodíme stonky.
Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)