Kapustový nákyp
600 g kapusty, 200 g uzeniny, 1 vejce, 2-3 stroužky česneku, 1 žemle, 1 dl mléka, sůl, pepř, 20 g tuku na vymazání, 1/2 cibule, strouhanka
Kapustu uvaříme v osolené vodě s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a žemli předem namočenou v mléce a vymačkanou. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs vložíme do formy nebo pekáčku vymazaného tukem a vysypaného strouhankou. Zapečeme v troubě.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)