Vrstvené zelí
1000 g zelí, cibule, lžíce sádla, 500 g mletého nebo na kostičky nakrájeného vepřového masa, 200 g slaniny, 200 g klobásy, 100 g rýže, 1/4 l kysané smetany, sůl, mletá paprika
Zelí uvaříme doměkka a necháme okapat. Na tuku zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme a opečeme. Rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme, přidáme kolečka klobásy. Rýži uvaříme. Do zapékací misky navrstvíme zelí, na něj klobásu a slaninu, opět zelí a vše prolijeme kysanou smetanou. Osolíme, poprášíme paprikou a zarovnáme vrstvou opečeného masa smíchaného s rýží. Nahoru dáme opět vrstvu zelí a polijeme smetanou. Misku v troubě zapečeme asi 3/4 hodiny.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)