Babinet.cz  /  Recepty  /  Brambory dušené na kyselo se zelím

Brambory dušené na kyselo se zelím

9.10.2007 - Redakce Babinet
1 kg brambor, sůl, 1/2 bobkového listu, 80 g slaniny, 100 g kysaného zelí, 1 a 1/2 šálku láku ze zelí, 1/8 l husté kysané smetany, 20 g másla, 4 vejce. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme, škvarečky vyjmeme, zbylý tuk zaprášíme moukou a uděláme zlatou jíšku. Zředíme ji vodou z kysaného zelí a smetanou, povaříme s bobkovým listem, vložíme odcezené brambory a v této omáčce povaříme do měkka.
K bramborám přidáme škvarečky ze slaniny, zelí a na každý talíř na ně položíme sázené vejce.
Sázená vejce připravíte snadno tak, že je na másle opečete na lívanečníku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz