700 g červené řepy, 2 lžíce másla nebo margarínu, 1 lžíce mouky, 1 sklenice smetany, 1 šálek červeného rybízu, 2 až 3 lžičky křenu, sůl
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na struhadle s drobnými otvory.
Máslo rozehřejeme, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku, promícháme s rybízem a řepou a chvíli dusíme. Osolíme, přidáme křen, smetanu, zamícháme a opět chvíli dusíme.
Podáváme jako přílohu k masu.
Červená řepa s křenem a rybízem (po polsku)
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)