Babinet.cz  /  Recepty  /  Topinambury po provensálsku

Topinambury po provensálsku

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 800 g topinamburů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4-5 rajčat
  • 1/4 lžičky majoránky
  • sůl
  • mletý pepř
  • špetka tymiánu
Topinambury oloupeme a uvaříme ve slané vodě (15 minut). Pak je nakrájíme na jemné plátky. Rozehřejeme olej a 2-3 minuty je na něm osmažíme s nakrájeným česnekem. Pak přidáme na kostičky pokrájená rajčata, koření, osolíme a 10 minut dusíme. Podávají se k rožněnému masu a drůbeži, nebo samostatně posypané strouhaným sýrem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz