Nákyp s mozzarellou a rajčaty
800 g masitých rajčat, 400 g sýra mozzarella, 2 střední cibule, 2 stroužky česneku, 1/8 l oleje, 6 plátků toastového chleba, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, tymián, máslo na vymazání
Omytá rajčata a sýr nakrájíme na půl centimetrové plátky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a smícháme s trochou oleje. Toastový chléb přikrojíme do takového tvaru, abychom jím mohli pokrýt dno formy. Potom chléb pokapeme olejem a naskládáme na něj plátky rajčat a sýra a na závěr lehce osolíme. Do zbylého oleje přidáme pepř a nákyp jím pokapeme. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Hotový nákyp sypeme tymiánem.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)