1 kg brukve, sůl, 1 svazek petrželky, 2 lžíce jemně rozdrobené nivy, 60 g másla pokojové teploty
Brukev oloupáme, opereme, rozpůlíme a rozkrájíme na nepříliš tenké plátky. V osolené vroucí vodě je pod pokličkou 10 až 12 minut vaříme doměkka, ale dáme pozor, aby se brukev nerozvařila.
Mezitím opereme petrželku a necháme ji okapat. Pak ji nakrájíme najemno a vmícháme spolu s nivou do změklého másla.
Okapanou brukev rozdělíme na předehřáté talíře, na každou porci navršíme kopeček ochuceného másla a ihned podáváme.
TIP: Hodí se jako příloha k řízkům, minutkám k vařeným novým bramborám apod.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)