Babinet.cz  /  Recepty  /  Dušená oliheň na česneku

Dušená oliheň na česneku

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g kroužků z olihně (kalamari)
  • 2 sklenky bílého vína
  • 6-8 stroužků česneku
  • svazek petrželky
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř
Kroužky vložíme do kastrolu, podlijeme vínem, přidáme usekanou petrželku a rozetřený česnek, osolíme, opepříme. Uvedeme do varu a dusíme na mírném plameni, až maso změkne a část tekutiny se vydusí. Nakonec přidáme máslo a citronovou šťávu, promícháme a podáváme s rýží posypanou petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz