500 g uzeného masa, 80 g celeru, 40 g mrkve a petržele, 1 cibule, 1/4 l kysané smetany, 40 g hladké mouky, 4 zrnka pepře, 4 zrnka nového koření, 15 g oleje, sůl, mletý pepř
Očištěnou petržel a mrkev jemně nastrouháme, celer pokrájíme na hrubší nudličky. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, vližíme k ní maso a ze všech stran prudce opečeme. Nakonec orestujeme i připravenou zeleninu. Podlijeme vodou, okořeníme, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. Porce na talířích přelijeme omáčkou a ozdobíme kopečky dušeného celeru.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)