Babinet.cz  /  Recepty  /  Kapr po židovsku

Kapr po židovsku

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 800 g - 1 kg kapra
  • 50 g světlých rozinek
  • 1/8 l světlého piva
  • 2 velké cibule
  • 1 lžíce másla
  • 3-4 hřebíčky
  • 4 zrnka pepře
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 1 1/2 lžíce octa
  • sůl
Kapra očistíme, vykucháme, opláchneme, oddělíme hlavu, rozpůlíme, pokrájíme přes hřbet na porce široké na 2 prsty, posolíme a pokropíme octem. Máslo rozehřejeme, podusíme na něm cibuli pokrájenou na kostky, až je sklovitá, přilijeme pivo, 3 lžíce vývaru z koření, přivedeme k varu, vložíme rybu a vaříme po pokličkou na velmi mírném ohni asi 15-20 minut. Hotovou rybu vyjmeme. Omáčku necháme zhoustnout, vložíme opláchnuté rozinky a strouhanou citronovou kůru. Rybu v omáčce znovu prohřejeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz