Babinet.cz  /  Recepty  /  Kapr rajčátkový

Kapr rajčátkový

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 porce kapra
  • 100 g čerstvých hub nebo žampionů
  • 500 g rajčat
  • 100 g oleje
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • 1 dl bílého vína
  • 100 g paprik
  • 1 stroužek česneku
  • pepř
  • sůl
Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené šťávy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem. Ochutíme utřeným česnekem a citronovou šťávou. Krátce podusíme. Připravené porce kapra vložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme podusit do trouby. Podáváme s opečenými brambory a okurkovým salátem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz