4 ryby, citronová šťáva, 4 karotky, 50 g celeru, 4 hlízy sladkého fenyklu, 1 kedlubna, sůl, bílý pepř, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce oleje
Ryby pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme uležet.
Na oleji osmahneme na tenké hranolky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou. Trochu podlijeme.
Ryby položíme na zeleninu, přiklopíme a si 15-20 minut dusíme.
Pak ryby opatrně vyjmeme, odstraníme páteřní kost. K zelenině přidáme nať z fenyklu a celeru. Půlky ryb vrátíme a krátce prohřejeme.
Podáváme s brambory nebo hranolky.
Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)