2 malé cibule, 2 lžíce másla, 1/4 l suchého bílého vína, 300 g smetany ke šlehání, 300 g mrkve, 300 g cukety, 800 g filé z tresky, citronová šťáva, sůl, pepř, svazek petrželové natě
Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme ji bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.
Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky, potřeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Omáčku okořeníme solí a pepřem, vložíme do ní rybí kousky a necháme 5 minut povařit.
Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
TIP:Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)