Jazyk s polskou omáčkou
3 vepřové nebo jeden hovězí jazyk předem uvařený, cibule, cukr, 1/2 litru vývaru, lžíce octa, černý kuličkový pepř, hřebíček, nové koření, bobkový list, sůl, 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantní zavařeniny, sklenička červeného vína, šťáva a kůra z poloviny citrónu.
Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule a přisypeme krystalový cukr. Mícháme, dokud nezačne žloutnout a karamelizovat. Zalijeme vývarem, přidáme všechno koření a povaříme asi 1/4 hodiny a necháme vychladnout. Z másla a mouky usmažíme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Vzniklou omáčku dochutíme citrónovou šťávou a zavařeninou, rozvaříme a přidáme víno. Podle chuti přecedíme a ochutíme citrónovou kůrou. Lze přidat i rozinky a nudličky mandlí. V horké omáčce prohřejeme plátky jazyka a podáváme s knedlíkem.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)