Jazyk plněný
2 vepřové jazyky, plátky trvanlivého salámu, 2 vajíčka, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce strouhaného sýra, lžička soli
Omyté jazyky vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Na chvíli je vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Mezi 2 kolečka vkládáme plátek salámu. Vzniklý špalíček obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci, strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Osmažíme na tuku. Před dopečením na každý jazyk položíme ještě špetku strouhaného sýra, jen aby se roztavil.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)