800 g jehněčího masa z vykostěné kýty, 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika, 50 g sádla, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kaparů, 2 lžičky hořčice, 1/8 l smetany
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme naklepané a opepřené řízky a navrch dáme opět cibuli. Zatížíme prkénkem a postavíme na den do chladničky.
V hrnci rozehřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmahneme v ní cibuli z odleželého masa, přidáme osolené a opaprikované řízky a po obou stranách je zprudka opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 1/2 hodiny. Měkké řízky přendáme na horkou mísu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme ji a povaříme. Do zahuštěné omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zalijeme kysanou smetanou. Omáčku povaříme a řízky v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)