Jehněčí s olivami
500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky, 4 lžíce olivového oleje, 100 g slaniny, nakrájené na menší proužky, 2 stroužky česneku, nakrájené na slabé plátky, 1 lžička čerstvě nasekaného oregána, 150 ml bílého vína, 1 čerstvá chilli paprička, nakrájená nadrobno, 15 černých oliv
V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přidáme maso, slaninu a česnek a zprudka opečeme dohněda. Do malé pánve přidáme víno a oregáno, přivedeme k varu a 3 minuty povaříme. Omáčku přilijeme k masu, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 30 minut. Přidáme chilli papričku a olivy, opět přikryjeme a dusíme doměkka, asi 30-45 minut.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)