Dušené kozí a hovězí maso s okurkou
1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg kozího masa, 1 paprika, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 malé brambory, 1/4 kg okurky, 1 velká lžíce rajského protlaku, 1 velká lžíce kečupu barbecue, na špičku nože muškátový oříšek a směsi koření, 1 velká lžíce oleje
Den předem dáme kousky masa do hrnce s vodou, to vytáhne zápach a přílišnou slanost. Vodu 2-3x vyměníme. Do hrnce přidáme zeleninu mimo brambor a okurek a okořeníme. Vaříme do změknutí masa. Mezitím nakrájíme okurky na kostičky či plátky a brambory překrojíme i ve slupce na polovinu. Přidáme do hrnce a vaříme až do změknutí brambor. Podáváme s rýží.
Okurku lze nahradit cuketou.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)