Sloní žrádlo
300 g vepřové krkovice, 500 g brambor, 2 větší klobásy dle chuti, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 100 g slaniny, pepř, kmín, sůl, sladká paprika, pálivá paprika, olej
Oloupané syrové brambory nakrájíme na větší kusy, maso a klobásy nakrájíme na zhruba stejně velké kusy jako brambory. Oloupanou cibuli na silnější kolečka, slaninu na plátky, česnek utřeme a všechno smícháme dohromady a dle chuti okořeníme, aby byl pokryt každý kousek. Směs rovnoměrně rozložíme na 3 díly alobalu, přilijeme trochu oleje a zabalíme do tvaru šišky. Pečeme asi 45 minut v troubě nebo na grilu.
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)