400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl
Hořčičná omáčka: 150 g majonézy, 40 g hořčice, 2 lžíce bílého vína, 10 g strouhaného křenu, několik kapel worcesterové omáčky, špetka soli
Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Hodinu je necháme v chladnu uležet.
Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.
Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny.
Podáváme s vařenými brambory. Omáčku podáváme zvlášť.
Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.
Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)