450 g vepřové pečínky, 2 až 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku, 175 g sýra mozzarella, sůl, pepř, 12 plátků prosciutta, 12 listů šalvěje, 55 g másla (nesoleného), hořčice mostarda di Verona k podávání (lze vynechat), petrželka, citron
Maso zbavíme přebytečného tuku a šikmo nakrájíme na 12 plátků, každý tlustý asi 2,5 cm. Plátky důkladně rozklepeme plochou stranou paličky na maso. Potřeme je po celém povrchu česnekem, přeložíme na talíř a zakryjeme kuchyňskou fólií. Necháme 30 až 60 minut odpočinout v chladu.
Mozzarellu rozkrojíme na 12 plátků. Maso osolíme a opepříme a na každý kousek položíme plátek sýra. Navrch dáme plátek prosciutta. Na každou porci položíme list šajvěje a zajistíme párátkem.
Na pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo. Přidáme plátky masa a opékáme 2-3 minuty po každé straně, až je maso měkké a sýr roztavené. Hotové plátky uchováme v teple.
Párátka vyjmeme a maso přesuneme na předehřáté talíře, ozdobíme snítkami petrželky a plátky citronu a ihned podáváme s hořčicí mostarda di Verona.
TIP:Hořčice mostarda di Verona je k dostání ve specializovaných prodejnách s italskými lahůdkami.
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)