Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuřecí prsa po lombardsku

Kuřecí prsa po lombardsku

26.11.2005 - Redakce Babinet
  • 400 g kuřecích prsíček
  • 60 g másla
  • 30 g cibule
  • 1 lžíce sekané petrželové natě
  • 200 g zeleného hrášku
  • 100 g kuřecích jater
  • 2 žloutky
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • drůbeží vývar
  • sůl
  • mletý pepř
Kuřecí prsa omyjeme, odstraníme kůži a necháme okapat. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme osolená a opepřená kuřecí prsa a ze všech stran je opečeme. Přidáme sekanou petrželovou nať, podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zelený hrášek a dusíme ještě 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme trochu prochladnout, přimícháme žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zahřejeme a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz