Medové paličky
kuřecí paličky (spodní část kuř. stehen, pro každého 2- 3), plátky anglické slaniny (čím delší, tím lepší), česnek, sůl, čerstvě mletý pepř, med, čerstvý kořen zázvoru, pro každého jednu velkou bramboru, jarní cibulku a sýr cottage - ten je fakt dobrej :o)
Zabalte každou kuřecí paličku do plátku anglické slaniny - tu předem poklaďte tenounkými plátky česneku, malinko posolte a opepřete. Kuřecí maso ale nejdříve zbavte kůže - nahradí ji slanina a maso tak dostane fantastickou chuť. Naskládejte paličky do pekáče.
Dále si připravte "majdičku" (nevím jak jinak ji nazvat, odborník by asi řekl glazura), kterou budete potřebovat v závěru pečení. Na jemném struhadle nastrouhejte zázvor (na 6 paliček jsem použil kousek velký asi jako nehet palce), vymačkejte šťávu a tu smíchejte se lžící medu, popřípadě trošku opepřete. A pečeme!
Krok 1 - Pekáč dejte do trouby a pečte odkryté asi na 180 stupňů. Přílohou je pro každého jedna velká brambora, která se peče jen tak i se slupkou pořádně zabalená do alobalu celou dobu s masem, pěkně se vám udusí (ovšem ne přímo v pekáčku, ale vedle na mřížce).
Krok 2 - Asi po 50 minutách pekáč i brambory vytáhněte - každou paličku potřete ze všech stran medovou "majdičkou" a brambory otevřete. Oboje dejte ještě na deset minut zapéci (když se o minutku zpozdíte, nevadí). Výsledkem by měla být křupavá slaninka a opečený brambor. Ještě horkou bramboru rozkrojte na půlku, trošku vydlabejte, osolte a do vzniklých důlků dejte sýr cottage smíchaný s nasekanou zelenou cibulkou. Já mám pro tento případ na okně "cibulový hrnek" - voda do půl hrnku, navrch cibule větší než jeho průměr (aby neplavala) - z té vám za pár dní vyrostou šťavnaté zelené výhonky (dřív se pro tento účel vyráběla speciální keramická "klíčidla", ale dnes už se špatně shání).
Recept nám zaslal bloger Kolíček
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)