8 banánů, 115 g másla, 115 g hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 125 ml rumu, 150 ml smetany
Máslo zahřejte s cukrem, skořicí a rumem. Vařte na mírném ohni za občasného míchání, dokud omáčka nezhoustne.
Přidejte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. NEOLOUPANÉ banány dejte na gril a grilujte dokud slupka nezčerná a začne praskat. Nechte mírně vychladnout a takto upravené banány podávejte s miskou omáčky. Banán si každý sám loupe a namáčí v rumové omáčce.
Grilované banány v kabátku (lehce rumové)
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)