3-4 vejce, 1 hrnek oleje Olivado Gold s citronovou příchutí, 3-4 lžíce citronové šťávy, citronovou kůru, sůl
V domácím robotu jemně rozmixujte vaječné žloutky a pomalu po kapkách přidávejte avokádový olej, dokud Vám majonéza nezačne houstnout. Pak přidejte lžíci citronové šťávy a pokračujte v přidávání oleje. Dle chuti přilijte citronovou šťávu. Přidejte špetku soli.
Takto připravenou majonézu lze použít na saláty z opečených krevet, langust nebo mušlí.
Více o olejích Olivado najdete na stránkách www.avokadovyolej.cz
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)