Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Tvarohové koblížky

Tvarohové koblížky

14.6.2013 - AndreaP.

Jsou prostě dobré. Ne, to je slabý výraz pro recept, který chci na následujících řádcích popsat. Jsou výborné. Rychle připravené a nejlepší ještě teplé, tajně ujídané z mísy při smažení. Koblížky. Kdo by je neměl rád? A čím menší a "střapatější", tím lepší. Věřím, že kdo zkusí, nebude litovat. Tak pojďme na tu dobrotu. Vůně, která se vám bude linou domovem při smažení ..... no je prostě omamná.

Potřebujeme

  • 250 g tvarohu
  • 100 g hery
  • 4 celá vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 ml mléka (dle potřeby)

 

  • tuk na smažení

 

  • moučkový cukr na obalení

 

Heru necháme trošku změknout, aby se nám lépe zpracovávala a posléze spolu s ostatními surovinami umícháme v těsto (těsto má konzistenci hutnější). Pokud se nám těsto zdá přece jen hodně hutné a špatně se míchá, konzistenci si upravíme dále mlékem.

V kastrolu rozpustíme vyšší vrstvu tuku, lžičkou nabíráme malé koblížky, které pak osmažíme v tuku (jde to rychle). Usmažené necháme odkapat na ubrousku a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Uvaříme si kávu či čaj a dobrá pohoda může začít. Dobrou chuť.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Yarka
11.2.2014 19:46

Dekuji za tenhle recept. Ziji v Holandsku a tady se tradicne pecou na Silvestra oliebollen, to jsou tezsi koblihy plne rozinek, kosticek jablek a sukade. Jsou prilis hutne a jaksi gumovejsi. Tahle odlehcenejsi varianta je perfektni. Uz kdysi jsem kupovala smes na tvarohove oliebollen, ale ty proste vymizely z prodeje, skoda. Na tenhle recept si budu muset nechat tvaroh pres noc vykapat, mistni tvaroh je prilis mokry. Ale to uz je malickost.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz