- 8 vajec
- 8 PL (polévková lžíce) krystalového cukru
- 4 PL polohrubé mouky
- 3 PL kakaa
V míse vyšleháme vajíčka a krystalový cukr. Potom přidáme polohrubu mouku, kakao a promícháme. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, zarovnáme. Upečené těsto oddělíme po stranách od plechu a necháme vychladnout.
-
První náplň
- 250 ml mléka
- 3 žloutky
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL krystalového cukru
- malý šálek Espresso Caramel od NESCAFÉ DOLCE GUSTO (50 ml)
Do hrnce dáme vařit mléko, přisypeme lžíci mouky, lžíci cukru a přilijeme šálek Espresso Caramel. (Pokud nemáme Espresso Caramel, nahradíme jakýmkoli obyčejným espresem). Přidáme žloutky a uvaříme hustý pudink.
-
Druhá náplň
- 250 ml mléka
- karamelový pudink
Na druhou náplň dáme vařit 200ml mléka. Do zbytku mléka rozmícháme karamelový pudink. Přidáme do hrnce a také uvaříme hustý pudink. Oba pudinky za stálého míchání ochladíme ve studené vodní lázni.
Kromě toho:
- 125 g másla
- 4 PL práškového cukru
- 3 PL jahodového džemu
- 100 – 150 g ořechů
- 100 g bílé čokolády
Změknuté máslo promícháme s práškovým cukrem, postupně zašleháme oba vychladlé pudinky, až se vytvoří krém. Ořechy nasekáme, opražíme na suché pánvi, promícháme se lžící práškového cukru a necháme vychladnout.
Upečený korpus potřeme džemem. Na něj rozetřeme karamelový krém, nasypeme nasekané oříšky a přitlačíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)
Tak jsem začala vařit podle časopisu. Narazila jsem minulý týden na nový časopis Moje šťastná hvězda a kromě ostatních dobrých rubrik tam mají i normální recepty, který v pohodě a bez stresu zvládnu uvařit i po práci a netrvá mi to celý večer. Pohoda, už jste někdo zkoušel taky podle časopisu Moje šťastná hvězda vařit?